Skördefest varje dag

Vi gläds åt allt vad naturen, våra odlingar och vår trädgård ger oss och fyller magar, frysar, burkar och flaskor med äkta rikedom! Ett dussintal sorters pumpor och squash överraskar under sträva paraplyblad och vi frossar i hösthallon och jordgubbar. De remonterande jordgubbssorterna Delizz, Mara de Bois, Favori, Elan, Ruby Ann och Ostara ger oss…

Läs mer

Mossoleum!

Nu är det invigt, Branta Bergs Mossoleum! Efter kloka och tänkvärda invigningsord av Ingrid Christensson från Barndiabetesfondens Riksförening löste vi upp repets 25 små blå knutar och öppnade upp sidovägen in till vårt Mossoleum. Alla våra små bidrag är betydelsefulla för att nå fram till den dag då den stora blå knuten är upplöst! Den…

Läs mer

Unga företagare satsar på havtorn och honung

Det senaste halvåret har vi haft ett spännande samarbete med KALL UF, unga företagare från ekonomilinjen på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. UF-företagande är en utbildning i entreprenörskap där eleverna startar, driver och avvecklar ett företag under ett läsår. Forskning visar att UF-företagare startar fler företag, har färre arbetslöshetsdagar, får högre inkomster och oftare blir chefer!…

Läs mer
Biochar India

Biochar/India next?!

”Monsanto-jordar”. Så kallar han Indiens jordbruksmarker som mer eller mindre har konstgödslats och besprutats ihjäl och saknar mull och mikroorganismer. Men mitt bland grannskapets uttorkade, rödbruna kemikaliefält lyser hans marker hoppfullt gröna. Efter två år med inblandning av biokol, kompost och gödsel grönskar hans döende marker igen! Snabbväxande eukalyptus, bambu, skal från kokosnötter och andra…

Läs mer