Havtorn & Honung

Vi odlar superbäret havtorn – laddat med sol, sund livskraft och smakupplevelse. Njut tillsammans med honung från gårdens bin!
2012 anlade vi Blekinges första storskaliga havtornsodling. På 1 hektar växer nu 800 buskar. Lotta, Sol, Idun, Ljubitelskaja, Gold Rain, Trädgårds Gåva, Lord och Romeo är några av gårdens havtornssorter.
Bären mognar i augusti och då skördar vi bären med klippning och skakning. Våra bär är SMAK- och KRAV-certifierade och vi erbjuder frysta bär, juice/puré och färdiga produkter som marmelad, sylt och havtornspulver. Vi säljer bär och produkter hemma och efter tillgång i Skärva Gårds Ekobutik, i Magdegärde Bondgård, hos Ingela på Bottnansmåla Gård. och hos Marica på Änghagen Gård i Långasjö. Vår största kund är Eriksberg Hotell & Safaripark.

Här hemma och runt om i bygden finns också våra husdjur, en halv miljon friska och starka bin. De är snälla också – välkommen med på ett besök ner i kupornas fantastiska värld!
Vår biodling är en av två KRAV-certifierade biodlingar i Blekinge och vår honung finns att köpa på gården, i ekobutiken på Skärva och hos Tempo i Holmsjö.

För att kunna förädla våra bär och vår honung har vi investerat i en livsmedelslokal utrustad med bl a förädlingsutrustning och slunglinje. Vi utökar nu vår bär- och biodling med nya bär- och fruktsorter och flera, bättre bikupor, även innovativa modeller.

Investeringarna stöttas av landsbygdsprogrammet.