Vi är både stolta och glada över att få vara leverantörer av havtorn till Blekinges finaste restaurang i Eriksbergs Hotell och Safaripark. I anrika Säteriet finns Restaurang Havsörnen, där chefskocken Joao de Matos och kollegan Lukasz Brylka serverar 7-rätters avsmakningsmenyer, kryddade med sober elegans och med utsikt över Savannen. Restaurangen har flera år i rad blivit utsedd av White Guide till Blekinges bästa. Eriksberg har också fått utmärkelsen Sveriges bästa viltkrog 2023.
Här är det oväntade en förväntning!
I restaurang Visenten står den genuint vällagade maten i fokus vid dagens lunch och á la carte. På onsdagskvällarna tänder BBQ-chef Andreas grillarna, laddade med vårt grillkol.
”Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet. ”
Joao strävar efter att lyfta fram de lokala råvarorna och våra havtorn blir bl a till shot på frukostbordet, sorbet, picklade bär, till sås som sällskap till hälleflundran och som glaze till grillat viltkött.
Vi tackar för förtroendet och önskar Joao med personal lycka till med smakupplevelser utöver det vanliga!